Close

18/09/2018

AJ’ NEMOJ – spriječavanje nasilja nad ženama

Promatrajući stvarnost društva u kojem se nalazimo, i razmišljajući o njoj u kontekstu naše kršćanske vjere, organizirali smo projekt podizanja svijesti o nasilju nad ženama pod nazivom «Aj’ nemoj», kroz koji smo željeli s jedne strane osvijestiti prije svega mlade, ali i širu javnosti, o problematici nasilja nad ženama. Želja nam je bila vidjeti što mi možemo učiniti kako bi se prisutnost nasilja smanjila, i s vremenom i potpuno iskorijenila iz našeg društva. Projekt se održao u Europskom domu u obliku panel razgovora i gosti govornici su bili Martina Strunjak, dipl.iur, stručna suradnica Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova koja nas je upoznala sa problemom nasilja nad ženama u RH te na koje načine se može pomoći žrtvama.

Iz teološke i kršćanske perspektive o ovom problemu govorili su doc. dr. sc. Ksenija Magda, Sveučilišna profesorica novozavjetne teologije i predsjednica ženskog odjela Svjetskog baptističkog saveza i dr.sc. Danijel Berković, profesor hebrejskog jezika i starozavjetnih studija.

Kroz ovaj panel imali smo priliku slušati i promišljati o našoj ulozi u društvu koje se bori s ovim problemom, koja je uloga crkve, te na koji način kao kršćani možemo utjecati na promjenu svijesti naše okoline.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *