Close

18/09/2018

POSTOJANJE  BOGA KROZ OČI BIOLOGA I VJEROVATI RAZUMOM

U sklopu serije predavanja u Stepu smo ugostili dva gosta govornika.

Na prvom predavanju na temu „Postojanje Boga kroz oči biologa“ gostovao je predavač dr. Ian M. Parnham koji je završio preddiplomski studij iz prirodnih znanosti na University College Maastricht (UCM). Nakon završetka magisterija iz molekularnih i staničnih prirodnih znanosti na Utrecht University radio je industriji u Genmabu u biotehnološkoj kompaniji kojoj je fokus proizvodna lijeka protiv karcinoma.
Doktorirao je na području biologije virusnih stanica na King’s College London u Velikoj Britaniji i trenutno radi u Oxford Biomedica specijaliziranom centru za istraživanja i unaprijeđenje stanične i genske terapije. Dr. Parnham iz svoje perspektive kao kršćanin i znanstvenik dao zanimljive i relevantne odgovore na pitanja i otvorio veliko zanimanje kod studenta koji su prisustvovali. Druženje i razgovori su se nastavili i nakon predavanja i ovo predavanje je probudilo velik interes za ovakve teme.

Drugo predavanje na temu „Vjerovati razumom“ održao je Marko Marina, doktorand povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Marko je govorio iz svoje osobne i znanstvene perspektive te je prikazao percepciju vjere uz razum. Koliko su vjera i razum bliski, razilaze li se katkad ili uopće i mora li se razum potpuno zapostaviti kad govorimo o vjeri, kao i obratno samo su neka od važnih pitanja za studente. O istima su imali priliku razgovarati i pronaći odgovore na ovom interaktivnom predavanju.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *