Close

16/01/2022

Zimski kamp 2021./2022.

zimski2122

Pošto je Novogodišnja konferencija Revive koja se trebala održati u Karlsruhe (Njemačka) otkazana, a na koju se prijavilo oko 70ak mladih iz Hrvatske, osjetili smo poziv da ne uskratimo mlade zajedništva jedni s drugima i zajedničkom proslavljanju Boga na ulasku u 2022. godinu. Pa smo se odlučili u istom terminu, vikend oko Nove Godine, organizirati Zimski Kamp,

Kamp se održao na Tuku, trajao je 4 dana i bilo je 50 mladih. Iako smo se nadali snježno-planinskoj atmosferi, bilo je toliko sunčano da smo mogli igrati odbojke u šorcu i majicama kratkih rukava, ne baš ono što bi očekivali, ali na veliki blagoslov. Pošto smo samo kratko vremena bili na kmapu fokus nam je bio na zajedništvo i opušteniju atmosferu, pa smo tako i raspored napravili da su opušenija jutra, popodne bi imali radionice, a navečer propovijed, slavljenje i neku veću ativnost poslije toga.”

Tema kampa je bila “Kako nas Bog vodi”, tu temu smo podjelili na 3 večeri i podteme: “Vodstvo kroz Bibliju i Duha Svetog”, “Vodstvo kroz okolnosti i teška vremena”, “Vodstvo kroz druge ljude”. Imali smo i 3 mlada govornika (Filip Karaj, Sven Muller i David Sabolić) koji su bili dovoljno hrabri da se odazovu na poziv i okušaju u propovjedničkim vodama. Zajedničkim radom sa Davidom Hadžićem su prošli kroz čitavu temu zajedno, doprinosili cjelokupnoj temi, ohrabrivali i korigirali jedni druge, spremili propovijedi i na kraju svak sa svojim unikatnim karakterom i pristupom obogatio sadržaj kampa. Jedna česta točka u feedbacku je bila da im je super bilo što su bili mladi govornici, tako drago nam je što su mogli služiti na takav način, propovijedati Božju riječ i ohrabiti svoje vršnjake svojom službom.

Još jedno veliko ohrabrenje je da je ovaj kamp u potpunosti organiziran od studenata za studente. Čitava organizacijski tim od propovijedi, slavljenja, kuhinje, radionica, prijevoza i ostale logistike su bili maldi u rasponu godina 18-25 godina. Sve te mlade su vodili i koordinirali tim od troje ljudi (Lena Muller, Sara Herman i David Hadžić) iako je nekima prvi put da ovako nešto organiziraju, vrlo odvažno i odgovorno su prihvatili i koordinirali kamp. Veliko ohrabranje je bilo vidjeti angažman mladih i veliko ohrabranje je bilo u njima vidjeti budućnost naših crkava.

zimski kolktiv

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *